22.11.10

PLÜTON'DA KAHVALTI... RENGARENK, KOMİK, HÜZNÜNLÜ...

1970'lerde, 'farklı' olduğunu erken yaşta farkeden, rengarenk ve neşeli kahramınımız Patrick(Patricia) ile annesini bulmak üzere, İrlanda'dan Londra'ya doğru, hem komik hem hüzünlü ve bol belalı bir yolculuğa çıkıyoruz!
 Annesi tarafından, pederin kapısının eşiğine bırakılan Patrick, pederin yanında büyür. Bu büyüme dönemi Patrick için biraz sancılıdır çünkü Patrick... Kendini tam bir kız gibi hissetmektedir ve küçük kasabanın halkına göre bu, kabullenmesi zor bir durumdur. Patrick veya kendine taktığı ismiyle Patricia 'Kedicik', kendisini terkeden annesini bulmak için Londra'ya doğru en olmadık maceralarla dolu bir yolculuğa çıkar... Tam da dansın en güzel yerinde patlayan bombalar, IRA ve arkadaşlarının başına gelenler, 'otostopla' edindiği müzisyen sevgilisinin karavanındaki yolculuğu ve plütonda kahvaltı dileği, 'aşk'ı ararken 'kötü yol'a düşüvermesi, bunlardan sadece bir kaçıdır.
  Patricia'yı canlandıran Cillian Murphy'yi en yakın tarihle 'Inception'dan hatırlarsınız. Murphy, Patricia rolünde o kadar başarılı bir oyunculuk sergiliyor ki, filmdeki kahramanlar gibi siz de zaman zaman onun gerçekten bir bayan olduğunu düşünmeye başlıyorsunuz! 70lerin rengarenk atmosferinde, Patricia bizi, kendi kurguladığı, eğlenceli, fantastik masalına konuk ediyor. Çocuk kadar saf olması sizi aldatmasın! O, IRA'nın bile karşısına dikiliveren çok güçlü bir 'kız'! Tabii ki tavsiye ediyorum!!

Hiç yorum yok: