15.11.10

KUANTUM FİZİĞİ Mİ? A.C WEISBECKER - KOZMİK HAYDUTLAR

  Kuantum fiziği konusu, oradan buradan çekile, çekiştirile olması gereken şekli çoktan kaybedip bambaşka bir hal aldı. Ama bu kitapta onu herşeye rağmen, olabileceği en komik haliyle bulacaksınız!
  Kolorado... Haydutlar...  Uyuşturucu kaçakçıları... Çete lideri Jose... Bay Quark... 'Çılgın bir barbut gecesininin' mamülü olduğu düşünülen kırma köpek 'High Pockets'... Değerli eşek Pepe... Gözünüzün önüne herhangi bir imaj geldi mi? Güzel, şimdi o remin içerisine, bu adamların, tesadüfen 'atomaltı fiziği'ne ilgi duymaya başladıklarını ve hayatı bununla açıklamaya çalıştıklarını da yerleştirmeye çalışın... Oldu mu? Aynen öyle!
  Hayatımda okuduğum en eğlenceli kitaplardan biri A.C Weisbecker'ın Kozmik Haydutlar'ı... Bir birine bu kadar yabancı iki olgu ama bu kadar da uyumlu! Çılgın, tekilalı meydan okumalar, gemiler, bombalar arasında atomaltı parçacıklar! Ve hayatın anlamı! Kahkaha attıran nadir kitaplardan... Emin olun, baştan sona -hele ki kuantum fiziğine (bilimsel olarak) ayrıyetten bir ilginiz varsa- yüzünüzden gülümseme eksik olmayacak! Kendi adıma şu kadarını söyleyebilirim ki, hala kitabın adı bile aklıma geldikçe gülüyorum... Kitaptan, önce eşimin sonra da benim günlük kullandığımız bir deyiş haline gelen bir alıntı yapıyorum '...Bundan sonrasını seyretmek eğlenceli olacak!' ve tabii ki "TAVSİYE EDİYORUM!" diyorum. Ayrıntı Yayınları'ndan!

1 yorum:

mehmet bizansbeyi dedi ki...

Ayrıntı'nın böyle güzel sürprizli kitapları çoktur. Teşekkürler...