29.10.10

VLADIMIR NABOKOV - CİNNET: 'SANMAK' SİZİ NEREYE KADAR SÜRÜKLER?

  Siz 'öyle' sandıysanız... Ve herşeyi kusursuz şekilde planlasaydınız... Ama sonra ne olurdu? Nabokov anlatıyor!

  Zaten son zamanlarda aklınız biraz... Hımm... Gel gitti diyelim... Ve vay canına! İkiziniz kadar size benzeyen o adamı gördünüz... Tabii ki kılık kıyafeti pek sizin gibi değil... Ama farketmez! Bir iki rötuşla halledilebilir. Ve... Bu ikizden, karınız dahil kimsenin haberi yoksa... Bir cinayet planı için ondan daha iyi bir dublör bulunabilir mi? Hem de kimi öldüreceğinizi düşünürsek... Elbette ondan iyisini bulamazdınız!
  Cinnet, hakkında biraz fazla konuşacak olursam, gerçekten tadını kaçırabileceğim -ama bunu asla istemeyeceğim- harika bir kitap... Heyecanlı, biraz gergin, biraz komik, trajik... Hermann'ın büyük planına dahil olurken, satırlar gözlerinizin önünde birer film sahnesine dönüşecek! Aslında halihazırda romanın, 78 yapımı filmi de mevcut (Despair). İşte bu noktada uyarıda bulunuyorum; öncelikle mutlaka kitabı okuyun. Nedenini sormayın, çenemi düşürmeyin, ama sözümü dinlerseniz, bana hak vereceksiniz. Nabokov hakkında övgüler dizmeme, anlatımının fevkaladeliğinen bahsetmeme gerek olduğunu sanmıyorum, zira o zaten Nabokov, değil mi? Ve tabii ki tavsiye ediyorum!!! İletişim Yayınları'ndan... Unutmadan, kendisi aynı zamanda çalışkan bir entomolog... İlgilenenler, çalışmalarına bir göz atmayı ihmal etmesinler, Nabokov'u bir kat daha sevsinler...

2 yorum:

piktobet dedi ki...

henüz nabokov'la tanışmış sayılmam. büyük bir kayıp olduğunu hissediyorum adı aklıma düştükçe böyle. entomolog ne demek sahi?

LATİFE... dedi ki...

Gerçekten, bir an önce tanışmalısınız derim. (Entomolog, böcek bilimci demek:))